Ne mondjon le a kényelemről: válassza a kompressziós harisnyát nyitott lábfejjel!

A kompressziós harisnya viselésével kapcsolatban gyakran tisztázásra szorul, hogy tulajdonképpen kik számára javasolt, mikor és mennyit ajánlott hordani és milyen problémát előz meg, vagy éppen korrigál. Ezt jelen cikkünkben még egy további ponttal is kiegészítenénk, mégpedig azzal, hogy miben tér el a nyitott és a zárt lábfejű kompressziós harisnya és mikor melyiket javasolt hordani?

A kompressziós harisnya nem elhanyagolható alakformáló hatásán felül többek között a láb erezetét védi, hozzájárul a lábak kényelméhez és segít a vénás elváltozások megelőzésében is. Kialakulásához nemtől függetlenül számos tényező hozzájárulhat, így a túl sok állás, vagy éppen ülés is.

(Fenti témakörben teljes cikkünk itt olvasható: Viseljen kompressziós harisnyát!)

Jellegükből adódóan a vénatágulattal, visszérrel járó megbetegedések megfelelő kezelés nélkül a nyári időszakban sem enyhülnek, így kompressziós harisnya viselése évszaktól függetlenül javasolt. Azonban a zárt lábfejű modellek nyitott orrú cipővel nem túl esztétikusak, illetve könnyen elszakadhatnak, a zárt lábbelikkel pedig éppen a túlzott hőmegtartás miatt jelenthetnek gondot. Szerencsére már létezik megoldás a fenti problémára, mivel elérhetőek nyitott lábfejű modellek is, amelyek hatásmechanizmusukban nem, azonban kialakításukban némileg eltérnek a zárt lábfejű harisnyákról.

Melyek a nyitott lábfejű modell előnyei?

Legfontosabb szempont a kényelem magasabb hőmérséklet esetén is, azaz a nyári melegben jobban szellőzik a láb, a lábujjak szabadabban mozoghatnak és peep toe-val, azaz nyitott orrú cipővel, szandállal is viselhetők. A zárt lábfejű modellek pedig hidegebb, hűvösebb időben bizonyulhatnak jobb választásnak.

A hőmérsékleti tényezőn felül kiemelendő, hogy azok számára is megoldást jelentenek a nyitott lábfejű termékek, akiknek elváltozás van a lábujjain, így pl. bütyök, kinövés, sérült köröm, diabéteszes láb, stb.

A lábfejen található harisnya rész nem szorítja össze a lábujjakat?

Nem, a harisnya kompressziós hatását elsősorban a bokától felfelé kezdi kifejteni, ami felfelé haladva csökken. Habár a lábfejen található anyag is rugalmas, annak kompressziós hatása nem túl erős. 

Mi a különbség a lábfej nélküli és a nyitott lábfejű modellek között?

A két típust nagyon gyakran összekeverik, ezért is éreztük fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmet a köztük lévő különbségre: a lábfej nélküli harisnya közvetlenül a boka alatt ér véget, míg a nyitott lábfejű harisnya befedi a teljes bokát és sarkakat, továbbá a talp alsó ívét egészen a lábujjak tövéig. Ez a kialakítás hasznos lehet azoknak, akik gyakran éreznek lábdagadást a talp, illetve a boka környékén, továbbá előrehaladottabb állapotban lévő visszérrel rendelkeznek.

Mely típusú és milyen kompressziós erősségű modellek érhetők el nyitott orral?

Térdharisnya 70 és 140 DEN-es erősséggel, testszínben, combfix pedig 3 méretben, szintén testszínben és 140 DEN-es erősséggel kapható.

Teljes Veera kompressziós harisnya választékunkat ITT tekintheti meg! A modellek között talál harisnyákat, térdharisnyákat, combfixeket, sőt férfiak számára ajánlott kompressziós zoknikat is több színben és kompressziós erősséggel. Már az 1. kompressziós osztályba tartozó, 140 DEN-es termékeket is vásárolhat tőlünk!

×