Óvja meg családja egészségét, párátlanítsa környezete levegőjét!

Küzd a dohos levegővel? Penészesednek a falak, vizesedik az ablak? Mikor javasolt a párátlanítás? Milyen az egészséges, ideális páraszint? Kérdéseire választ kaphat cikkünkből!

Mit kell tudnia egy vérnyomásmérőnek?

Ha vérnyomásmérőt szeretnénk vásárolni elég széles kínálattal találkozunk, és nem könnyű eldönteni, hogy melyik készülék felel meg leginkább az igényeinknek. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani.

Mi az a sóterápia és mi mindenre használható?

A sóterápia egy régóta ismert, ám egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alternatív gyógymód, mely nem csak a légúti betegségek kezelésére, a tünetek enyhítésére, de a betegség kialakulásának megelőzésére is alkalmazható.

Vivamed Egészségtár Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzat

2017. április 25- május 2.

Fényben az egészség

A fényterápia jótékony hatása már régóta ismert, még is sokan szkeptikusak vele kapcsolatban. A klinikai vizsgálatok viszont azt bizonyítják, hogy használatával meggyorsítható a gyógyulási folyamat.

A legjobb vérnyomáscsökkentők a természetből

A magas vérnyomás sajnos világszerte népbetegség, léteznek azonban olyan élelmiszerek, amelyek bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatással bírnak. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő lábbelit?

A nap jelentős részét cipőben töltjük, ám nem mindegy, milyenben. Cipővásárlási tudnivalók mindenkinek, aki szeretné megőrizni lába egészségét!

Barangolás a fájdalmak birodalmában

A reuma szempontjából az ún. szabad gyökök központi szerepet játszanak. Ezek az anyagok kémiailag rendkívül reakcióképesek (reaktívak), és a szervezetünket alkotó biológiai struktúrákat, pl. a sejtmembránokat, az örökítő anyagot (DNS) vagy a zsírsavakat károsítják.

Egészségpénztári termékek

Vásárolja meg termékeinket egészségpénztári kártyára! Egyes termékeink immár a legtöbb egészségpénztárnál elszámolhatóak! Az egészségpénztárak listájáért, illetve a szükséges GYEMSZI engedély megtekintéséhez kérjük kattintson a „bővebben” gombra!

A magas vércukorszint veszélyei

Legnagyobb arányban a 45 év felettiek körében növekszik a diabétesz kialakulásának gyakorisága, ezért számukra kiemelten fontos a prevenció: a szervezet megfigyelése, a vércukorszint otthoni, rendszeres mérése és az orvosi szűrővizsgálatok!×