Kényelmes kompresszió minden időben, minden cipőben

Kompressziós harisnyára van szüksége, de a normál harisnyák csak bosszúságot okoznak? Összegyűrődik a cipőben vagy nyomja a bütyköt, kényelmetlen? Van megoldás! Próbálja ki a Veera nyitott lábfejű kompressziós harisnyákat!

Fejlessze egyensúlyérzékét!

Egyensúlyérzékünk megfelelő működése elengedhetetlen a mindennapi életben. Ne felejtkezzünk el a fejlesztéséről sem!

Tudj meg mindent az SMR hengerről!

Mikor és hogyan használjuk az SMR hengert? Mi a fascia? Hogyan hat a hengerezés és az önmasszázs az izmainkra?

A minőségi és pihentető alvás aranyat ér

Az alvás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, mivel létfontosságú és az immunrendszert is erősíti. Tegyünk a minőségi alvásért! Olvassa el a blogban tippjeinket!

Cukorbetegek lábápolása

A cukorbetegség a világon az egyik leggyakoribb anyagcsere-betegség, melynek a "diabétesz láb" szindróma a cukorbetegség egyik komplex szövődménye. A betegség következtében fellépő idegkárosodás a test bármely területén előfordulhat, de leggyakrabban a végtagokat, azon belül is elsősorban a lábfejeket érinti. Az idegi károsodás tünetei megfelelő odafigyeléssel korán felismerhetőek, és gondos kezeléssel, rendszeres ellenőrzéssel megelőzhető a láb állapotának további romlása, elkerülhetővé válik az amputáció.

Fuss gondtalanul, nyújts nyugodtan!

A futás az egyik legkedveltebb mozgásforma, amelynek számos előnyét ismerjük. Cikkünkből mindent megtudhatsz a futásról, a testre-lélekre gyakorolt hatásáról, és hogy mire kell odafigyelned edzés előtt és után.

Tavaszi „nagytakarítás” az egészséges életmód jegyében

Ahogy a mondás is tartja: „A kockahas elsősorban a konyhában készül”. Azaz a kívánt alakhoz 30%-ban járul hozzá a mozgás és 70% -ban a táplálkozás. Valóban az egészsége életmód elengedhetetlen eleme a mozgás, azonban ami még ennél is fontosabb: az egészséges összetevőkből álló, változatos táplálkozás. Tartsunk tavaszi tisztítókúrát! Tovább a blogra...

Az életet adó természeti kincsünk: a víz

Március 22. a Víz világnapja, melynek idei mottója: Vizet mindenkinek! Tudta, hogy a víz fogyasztása erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedési folyamatokat? Olvasson tovább a blogban!

Viseljen kompressziós harisnyát!

Nehéz érzet a lábban? Visszeres problémák? Olvasson tovább és tudjon meg mindent a vénatágulatról!

Óvja meg családja egészségét, párátlanítsa környezete levegőjét!

Küzd a dohos levegővel? Penészesednek a falak, vizesedik az ablak? Mikor javasolt a párátlanítás? Milyen az egészséges, ideális páraszint? Kérdéseire választ kaphat cikkünkből!

Mit kell tudnia egy vérnyomásmérőnek?

Ha vérnyomásmérőt szeretnénk vásárolni elég széles kínálattal találkozunk, és nem könnyű eldönteni, hogy melyik készülék felel meg leginkább az igényeinknek. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani.

Mi az a sóterápia és mi mindenre használható?

A sóterápia egy régóta ismert, ám egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alternatív gyógymód, mely nem csak a légúti betegségek kezelésére, a tünetek enyhítésére, de a betegség kialakulásának megelőzésére is alkalmazható.

Vivamed Egészségtár Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzat

2017. április 25- május 2.

Fényben az egészség

A fényterápia jótékony hatása már régóta ismert, még is sokan szkeptikusak vele kapcsolatban. A klinikai vizsgálatok viszont azt bizonyítják, hogy használatával meggyorsítható a gyógyulási folyamat.

A legjobb vérnyomáscsökkentők a természetből

A magas vérnyomás sajnos világszerte népbetegség, léteznek azonban olyan élelmiszerek, amelyek bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatással bírnak. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő lábbelit?

A nap jelentős részét cipőben töltjük, ám nem mindegy, milyenben. Cipővásárlási tudnivalók mindenkinek, aki szeretné megőrizni lába egészségét!

Barangolás a fájdalmak birodalmában

A reuma szempontjából az ún. szabad gyökök központi szerepet játszanak. Ezek az anyagok kémiailag rendkívül reakcióképesek (reaktívak), és a szervezetünket alkotó biológiai struktúrákat, pl. a sejtmembránokat, az örökítő anyagot (DNS) vagy a zsírsavakat károsítják.

Egészségpénztári termékek

Vásárolja meg termékeinket egészségpénztári kártyára! Egyes termékeink immár a legtöbb egészségpénztárnál elszámolhatóak! Az egészségpénztárak listájáért, illetve a szükséges GYEMSZI engedély megtekintéséhez kérjük kattintson a „bővebben” gombra!

A magas vércukorszint veszélyei

Legnagyobb arányban a 45 év felettiek körében növekszik a diabétesz kialakulásának gyakorisága, ezért számukra kiemelten fontos a prevenció: a szervezet megfigyelése, a vércukorszint otthoni, rendszeres mérése és az orvosi szűrővizsgálatok!×